AURORA

Popkometen AURORA har det siste året turnert verden rundt, spilt på de største scenen i festival-Norge, vunnet Spellemannpris og høstet internasjonal anerkjennelse. Den unge stjerna har med sin unike og gjenkjennbare mørke popmusikk etablert en egen musikalsk sfære med en enorm fanskare på kort tid. 19-åringen er selvlært og har skrevet sanger nesten hele livet.

– Jeg har hatt mye øvelse, men drømte aldri om å stå på en scene eller å bli berømt, sier hun. Det var ikke det jeg ville. Jeg visste bare at jeg behøvde å skrive min egen musikk.

Hennes tidligste musikalske minne er å finne et bitte lite elpiano på sine foreldres loft, og det å bli fascinert av den fortryllende musikken hun kunne lage på et så beskjedent instrument samt sin evne til å lære seg klassiske musikkstykker etter gehør. Hun var bare seks år.

– Den erfaringen gjorde meg veldig nysgjerrig på pianoet som instrument, sier hun, og det var gøy å kunne spille sangene igjen etter å ha hørt dem. Jeg hadde ingen pianolærer. Jeg lærte meg alt etter gehør. Jeg kan fortsatt ikke lese noter. Jeg ville bare spille etter gehør sanger jeg syntes var vakre.

INGEN KOMMENTARER

Bli den første til å legge igjen en kommentar.

Legg igjen en kommentar