19706936972_941369ee85_o
Foto: Kristian Sivertsen

MAT


Sjyen, fine dining at the end of the world

Tomas og Frode skal gjøre sitt beste for å utnytte de lokale råvarene som finnes rundt Træna på årets utgave av Sjyen Restaurant. De lover nye innovative retter kun basert på sjømat. Det ryktes om blant annet mat lagd på bål, uer, trøffeltang, hvalkjøtt, rognkjeksrogn.

Torsdag og fredag kl 18.00.

Lørdag kl 12.00 (avsluttes på Sanna for konsert i Kirkhelleren).

Priser:
7-retters meny: 1350,- (inkl. transport)
Vinpakke : 600,-

Det er kun 45 sitteplasser hver kveld så her må man være kjapp.

Booking og spørsmål gjøres på mail til lovundkokken@gmail.com

 

Fishy Fishy Nam Nam Restaurant

Lei av burgere, småretter, plastbestikk og sitte på bakken å spise? Slik pleier festivalmat ofte være. På Trænafestivalen mener vi god mat og god drikke hører med til festen og har derfor laget verdens mest unike festivalrestaurant: FishyFishy Nam Nam.

Denne uken var Andreas Ingul, kjøkkensjef på en Teketopa i Oslo hos vinimportøren Mostue, smakte og satte sammen vinpakke til en treretters sjømatmeny, skreddersydd for Trænafestivalen.

Vi har funnet sesongens beste sjømatråvarer og laget en meny som bygger på norske tradisjoner men med en spennende vri. Til forrett får folk prøve litt spennende smaker, med ørret, kveitetartar og hva. Til hovedrett byr vi på fersk fisk rett fra havet utenfor Træna, med god tilbehør. Og så selvsagt noe søtt og godt til dessert.

Sammen med resturantsjef Tord Dale og et team kokker og servitører har de planlagt meny og restaurantkonsept. De lover måltidet som en festivalopplevelse i seg selv.

En festival er full av opplevelser, vi vil at det å spise på Fishy skal være en ekstra opplevelse. Gjennom maten vil vi vise frem noe av norsk matkultur. Noe du husker og tar med deg hjem, og et måltid er en fantastisk opplevelse å dele med venner. VI har plass til alt fra en person, til to til åtti på et bord. Det blir god stemning uansett, med fellesskåler og bursdager må selvsagt feires, forteller restaurantsjef Dale. 

Restauranten har god plass, men flere av bordsetningene er i ferd med å fylles opp. Det lønner seg å bestille før en kommer til festivalen.

Priser: 3 retter. 490.- Vinpakke: 330.-

Bestill bord her!

 
  • FishyFishy serverer en tre retters sett-meny bestående av forrett, hovedrett og dessert
  • Restauranten serverer kun sjømat
  • Restauranten har tre langbord – du får sitte med vennene dine men du må også dele bord med andre
  • Vinpakken består av tre glass vin, hver vin valgt ut spesielt for å passe med retten
  • Det serveres også alkoholfri drikke og øl 
  • Bordsetting torsdag: kl: 18 og 20, fredag: kl 16, 18, og 20 lørdag: 19:00 – det er begrenset antall plasser så vær raskt med å bestille.  
  • Husk å føre opp evt. matallergier eller måltidsforespørsler

 

Smak Træna på Hjella

SmakLofoten er Hilde Grande og Leif Arne Andersen. Hilde Jobber fast i selskapet som kokk, barista, kursholder og konsulent.

Dette er det åttende året vi har kaffebar på Trænafestivalen! Træna er naturlig nok blitt en stor og viktig del av oss. Vårt hoved fokus er råvarer, historie og ekthet. Vi leverer mat og kaffe til store og små arrangementer.

 

Havgrill & Sushi

Det er ingen grunn til å gå sulten gjennom festivalen, og fra grillen vår dukker det opp deilig mat.

Lovundkokken Tomas Nilsen har med kokkene sine og kommer til Trænafestivalen i år også! På festivalområdet serverer de ikke bare den berømte sushien men både fish and chips og vegetarvårruller er på menyen i år.

 

Nattmat på camp

Ble du forvirra av midnattssola, og glemte å spise mens festivalområdet var åpent? Fortvil ikke! Midt på festivalcampen finner du servering etter stengetid. Det er selveste Brobyggerstiftelsen som står for salg, all inntekt går til å hjelpe barn og unge på Filipinene. Åpent fra 17:00 – 05:00 – ish.