Den ukronede kongen av norsk urban musikk, Arif, spiller på Trænfestivalen i sommer! Det gjør også det danske afrojazz-bandet Debre Damo Dining Orchestra, African Sunz og ti-mannsbandet Que Duh Ska fra Nesna. Denne gjengen garanterer for hete netter i midnattssola!
Arif Salum (27) tok i 2013 farvel med sitt alter ego Phil T Rich, med minialbumet Aldri & Alltid, som med sine syv spor var betraktelig mer alvorlig enn radiohit’en “Gal” fra hans første EP Kom Så Tok Færdiih. Aldri & Alltid markerte et ønske om å jobbe videre som seg selv – Arif. Han inviterte oss på sin første fullengder Highend/Asfalt inn i et kontrastfylt univers gjennom låter hvor det såre akkompagneres av det vakre, og det brutalt ærlige møter det latterlig enkle. Første singel “Kanke Gi Opp” med Magnus Eliassen representerer definitivt den lyse siden av asfalten. For allerede på første spor forstår vi at dette er mer enn underholdning. Fra leken pop om å date to jenter samtidig, til tekster om egen barndom. Om moren som kom til Norge som asylsøker med to mastergrader men ingen jobbmuligheter. Nazister i nærmiljøet. Tusenlapper i søppelsekker. Om kjærlighet. Hans vei gjennom musikkbransjen fra da Tungtvann åpnet dørene for norsk rap, og “da Madcon lagde Beggin/da Karpe Diem kom og redda verden” til i dag. Om håp og om løgn. Stygt og vakkert. Høyt og lavt. Dyrt og billig. Godt og vondt.
Den København-baserte sekstetten Debre Damo Dining Orchestra kombinerer Afro Jazz med Krautrock og Funk i en hypnotism mix som får selv de seigeste kroppene til å bevege på dansefoten. Bandets selvtitulerte debutalbum fra 2016 ble møtt med stormende jubel fra DJs over hele verden, blant dem Gilles Peterson og Skeme Richards(fra legendariske Rock Steady Crew)!
African Sunz er afrikansk-fødte Kimani Sunz & Balita Sunz. Duoen opptrer både på norsk, engelsk, fransk og swahili, og demonstrerer en kontinental, annerledes men absolutt tilgjengelig sound. De har jobbet med blant andre Stella Mwangi, Karpe Diem og Adminarl P, og er kjent for å levere eksplosive liveshow.
10-mannsbandet Que Duh Ska fra Nesna har rykte på seg for å være Helgelands beste liveband. Ramsalte tekster om fesk, fred og kjærlighet er stødig akkompagnert av et suggerende karibisk lydbilde med fantasiske kordamer, intrikat perkusjon og fet blås.

INGEN KOMMENTARER

Bli den første til å legge igjen en kommentar.

Legg igjen en kommentar