Ingrid Olava har sunget seg inn i våre hjerter og for lengst befestet sin posisjon blant landets mest substansielle og viktige artister. I sommer er hun endelig tilbake på Trænafestivalen, 10 år som plateartist, og 11 år etter hennes første opptreden på samme sted.
Siden den kritikerroste debuten med Juliet’s Wishes har Ingrid Olava med sin karakteristiske stemme og vakre pianospill levert et imponerende antall konserter og en låtkatalog som har resultert i en mengde priser og nominasjoner gjennom en popkarriere på 10 år. En karriere som Trænafestivalen har vært en stor del av.
– Trænafestivalen har vært skjellsettende for meg, både som artist og som menneske, sier Ingrid Olava. I år blir den åttende gangen jeg kommer tilbake til festivalen. Ingen andre steder har jeg opplevd kombinasjonen av mennesker, musikk og natur på en sterkere måte. Træna er en magisk øy!
I tillegg til sin egne sterke katalog med publikumsfavoritter som «Only Just Begun», «Summer House», «Warrior Song», «Jackie Kennedy», «Brand New Oslo» og «Mens Jeg Sover», har Olava alltid omfavnet og tolket andre kunstnere. I konsertformatet har Ingrid Olava dermed utviklet seg til å bli en eklektisk blanding av eget og andres materiale.
Ingrid Olava har gjennom 10 år laget vakker popmusikk til oss. Nå går begeistrede rykter om at hun har begynt å lage låter også på norsk. I vinter fikk vi første smakebit med en sterk og vakker fremføring av låta HEKT på NRK Lindmo.
HEKT er tittelsporet på en tospråklig EP som ble til dypt inne i en svensk skog. På let etter ny retning ble det viktig å omfavne både norsk og engelsk, det umiddelbare og direkte, og det mer poetiske og innadvendte. Resultatet har blitt en dypt personlig, og ganske så cinematisk utgivelse.

INGEN KOMMENTARER

Bli den første til å legge igjen en kommentar.

Legg igjen en kommentar